Asfalt- en gietasfaltwerken

Asfalt- en gietasfaltwerken


Asfalt: Asfalteringswerken

De afdeling Asfaltwerken bestaat uit medewerkers met een zeer ruime ervaring op zowel eigen Viabuild werven als in onderaanneming van onze klanten. Hierdoor hebben zij een expertise opgebouwd in de aanleg van asfaltverhardingen voor publieke en private bouwprojecten.

Door de combinatie van onze uitvoeringsploeg en de knowhow en diversiteit van ons modern machinepark, hebben we een ruim aanbod. Zowel hoge rendementswerken zoals autosnelwegen, vliegvelden, structurele onderhoudswerken, als de aanleg van een privé industrieterrein en kleine of middelgrote parkings worden naar de hoogste kwaliteitsnormen uitgevoerd.

Voor elke opdracht nemen we de tijd om advies te geven op basis van uw specifieke benodigdheden en kwaliteitseisen. Daarna zorgen onze vakbekwame uitvoeringsploegen ervoor dat dit advies tot in de puntjes nageleefd wordt.

Ook speciale toepassingen zoals gekleurd asfalt, combideklagen, … behoren tot de mogelijkheden. Per type project kunnen wij u een aangepaste verhardingsopbouw met kwalitatief hoogstaande resultaten bieden.

Asfalt en gietasfalt centrales

Voor onze asfaltproductie hebben we 3 asfaltcentrales, waarvan er 2 COPRO-gecertificeerd zijn. Ze zijn de spil van onze asfaltafdeling en ze werken met de nieuwste technologieën en worden ondersteund door een volledig uitgerust labo. De asfaltcentrale in Haren is toonaangevend op gebied van gietasfalt.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden we bij Viabuild erg belangrijk. De afbraakmaterialen van asfaltverhardingen worden daarom maximaal hergebruikt bij de productie van nieuwe asfaltmengsels. Op die manier wordt de uitstoot van CO2 verminderd, gaan we milieubewuster om met beschikbare middelen en beperken we de aankoop van primaire grondstoffen.

Afdichtings- en gietasfaltwerken

Gietasfalt is een waterdicht type asfalt dat wordt toegepast als verharding op parkeerdaken, waterdichting en/of beschermlaag op brugdekken, verharding op voet- en/of fietspaden, watergreppels, zuurbestendige vloeren, …

Gietasfalt is waterdicht door het hoge gehalte aan bitumen, aangezien dit een overvuld mengsel is. Daarom moet het niet verdicht worden bij plaatsing zoals andere asfaltsoorten. Bij plaatsing op bijvoorbeeld parkeerdaken is dit een groot voordeel. De stabiliteit van gietasfalt komt door de stijfheid van de mastiek. Dit ontstaat door het gebruik van stijve bitumen en een hoog vulstofgehalte. Een plastische vervorming door gebruiksbelasting is wel mogelijk. De verwerkingstemperatuur is relatief hoog: 230 tot 240°C.

Gietasfalt is flexibel en kan daarom beperkte vervormingen van de ondergrond opvangen zonder scheurvorming. In vergelijking met andere asfaltsoorten is gietasfalt erg duurzaam.

Uitvoering van afdichtslagen in bitumineuze membranes en vloeibare waterdichting

Viabuild is ook gespecialiseerd in het uitvoeren van afdichtingslagen in bitumineuze membramen (handmatig en/machinale plaatsing) en het uitvoeren van vloeibare waterdichting.

Viabuild biedt de mogelijkheid om afdichtingswerken voor bruggen, tunnels en asfalteringswerken te combineren. Op deze manier kan u discussies en bijbehorende vertragingen door onderaannemingen vermijden.

Uitvoering van afdichtings- en gietasfaltwerken

De samensmelting van BRUDA NV enerzijds en de bedrijfstak Asphaltco Civil Engineering anderzijds binnen Viabuild, maakt Viabuild een ervaren en gespecialiseerde partner voor de uitvoering van uw afdichtings- en gietasfaltwerken in al zijn toepassingen.

Het transport en de plaatsing van gietasfalt gebeurt door eigen gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers met ruime ervaring. Dit zorgt ervoor dat de specifieke noden van onze klanten steeds voldaan zijn.

Het is dankzij het vakmanschap en de ruime ervaring van onze werknemers dat de verwerking en toepassing van gietasfalt in al zijn vormen met de hoogste kwaliteit kan gebeuren.

Viabuild Logo Build to connect

 

Volg ons op

© 2014 Viabuild - Created by Webregion