Couveusezakken voor asbest verwijdering


couveusezak

Deze methode wordt voornamelijk gebruikt bij het ontmantelen van asbesthoudende isolatie rond leidingen. Het basisprincipe is dat het asbesthoudende materiaal hermetisch van de omgeving gescheiden blijft tijdens de verwijdering. Dit gebeurt door middel van couveusezakken, ook asbestbags genoemd.

De couveusezakmethode wordt enkel gebruikt voor het verwijderen van asbesthoudende isolatie rond leidingen. De leidingen moeten zich op een goed bereikbare plaats bevinden, zodat de couveusezak rond de leiding kan worden gewikkeld. Indien dit niet mogelijk is, moeten we heel de zone hermetisch omtenten.

Een couveusezak is vervaardigd uit een stevige en doorzichtige plastiekfolie met een minimale dikte van 200µm. Twee handschoenen en een gereedschapszakje zijn ingebouwd in de plastiek zak.

De plastiek zak wordt rond de leiding vastgemaakt met tape, zodat de couveusezak hermetisch afgesloten is van de buitenlucht. We bevochtigen en verwijderen vervolgens het materiaal zodat het onderaan in de zak terecht komt. Na het verwijderen van de asbestisolatie fixeren we de ontblootte leiding zodat eventuele overblijvende vezels niet aan de lucht worden blootgesteld.

couveusezak

Wanneer dit gebeurd is, wordt het asbestafval gescheiden van de rest van de couveusezak. Vervolgens worden ze samen dubbel verpakt en in een asbestafvalzak afgesloten.

Indien er zich naast de behandelde leiding nog overblijvende asbesthoudende isolatie bevindt die om een reden niet verwijderd moet worden, dan kleven we de beide uiteinden volledig af. Zo komen er geen asbestvezels in de omgevingslucht terecht. 

We voorzien bij deze methode dagelijks luchtmetingen door een wettelijk erkend labo om er zeker van te zijn dat de norm met betrekking tot de concentratie van asbestvezels in de lucht niet wordt overschreden. Meer informatie over deze methode vindt u in het KB van 2006.

Viabuild Logo Build to connect

 

Volg ons op

© 2014 Viabuild - Created by Webregion