Omtenting & hermetische zones voor asbest verwijdering


hermetische zone

Deze techniek wordt gebruikt bij het verwijderen van ongebonden asbest of gebonden asbest waarbij de structuur van het materiaal dient gewijzigd te worden (bv indien een asbesthoudende plafondplaat gebroken moet worden). De gehele ruimte waarin het asbesthoudend materiaal zich bevindt, wordt hermetisch afgesloten. Daarna kunnen we binnen deze zone het asbest veilig verwijderen.

Wanneer gebruiken?

Een hermetisch afgesloten zone (omtenting of containment) gebruiken we voornamelijk bij het verwijderen van ongebonden asbesthoudende materialen. Ook indien het onmogelijk is om de couveusezakken op een veilige manier rond de leidingen te wikkelen of indien er in een asbestcementbuis geslepen wordt, is deze methode aangewezen.

Hoe gebruiken?

omtenting hermetische zones

Heel de werkzone wordt hermetisch afgesloten van de buitenwereld. Door middel van houten balken of een stellingframe, waarop een dubbele laag plastiekfolie wordt aangebracht, creëren we een hermetisch afgesloten werkzone. Op deze zone worden een materiaalsas, een personeelssas en onderdrukmachines aangesloten.

Vooraleer de werkzaamheden aan te vatten doen we een rooktest om er zeker van te zijn dat de ruimte volledig hermetisch is afgesloten.

Werken in een hermetische zone heeft bepaalde beperkingen. Zo mogen we maximaal 2 uur zonder onderbreking in zone werken. Bij het betreden en verlaten van de onderdrukzone dienen bovendien bepaalde procedures (decontaminatie) gerespecteerd te worden.

Bij hermetische omtenting voeren we dagelijks luchtmetingen uit om er zeker van te zijn dat de concentratie van asbestvezels in de lucht niet te hoog is.

Aan de hermetische zone plaatsen we een personeelssas en een materiaalsas. Extractoren zorgen voor een onderdruk en ventilatie. Op deze manier houden we de asbestvezels onder controle.

hermetische zone

Viabuild Logo Build to connect

 

Volg ons op

© 2014 Viabuild - Created by Webregion