1540 op maat gemaakte vloerplaten voor voetgangerszone Rogierplein door Viabuild

1540 op maat gemaakte vloerplaten voor voetgangerszone Rogierplein door Viabuild


donderdag 19 juni 2014

Het Rogierplein in Brussel - een belangrijke draaischijf in onze hoofdstad - ligt al enkele jaren open. Momenteel is men volop bezig met de heraanleg. Het plein zelf wordt losgetrokken van het doorgaand autoverkeer en tussen het plein en de ring komt een uitgebreide voetgangerszone. Hiermee beoogt ontwerpbureau Xavier De Geyter Architects de sociale functie van het plein opnieuw te versterken. 

 
Een brede voetgangerszone met betonplaten van twee bij twee meter
 
De voetgangerszone zal bestaan uit een trottoir met een breedte van 22 meter en een lengte van 350 meter. Voor de inrichting hiervan koos men grotendeels voor witte betonnen vloerplaten van twee bij twee meter met een dikte tot 16 centimeter. Deze platen hebben een uitgewassen toplaag waarin witte kiezelstenen van het kaliber 40-60 zijn verwerkt. Viabuild kreeg de opdracht voor de aanleg van de voetgangerszone toegewezen en is momenteel volop bezig met de plaatsing van de geleverde op maat gemaakte vloerplaten.
 
Vier fasen, in totaal goed voor 1540 platen 
 
 
De eerste van vier fases, waarbij 1000 m² werden aangelegd, is afgerond. Eind vorige week zijn de werken aan de fundering voor de tweede en derde fase beëindigd. En deze week zijn we gestart met het verwerken van de volgende 2800 m² vloerplaten, die op een kleine maand tijd zullen geplaatst worden. Vlak na het bouwverlof volgen nog eens 1000 m² en de vierde fase - meteen ook de laatste - is gepland voor begin 2015.” 

Viabuild Logo Build to connect

 

Volg ons op

© 2014 Viabuild - Created by Webregion