De NV Viabuild heeft de overname afgerond van Asphaltco Civil Engineering

De NV Viabuild heeft de overname afgerond van Asphaltco Civil Engineering


woensdag 6 februari 2013

De afdeling Civil Engineering van de firma Asphaltco, is gespecialiseerd in waterdichtingswerken voor platte daken, berijdbare dakparkings en burgerlijke bouw. 


Viabuild kreeg de opportuniteit om naast het machinepark voor de plaatsing van gietasfalt ook het ervaren en goed opgeleid personeel (22 arbeiders en 2 ervaren werfleiders) een plaats te geven binnen onze groep.
 

Sinds 2011 produceren wij in onze asfaltcentrale te Haren gietasfalt (red: Haren is één van de drie COPRO gekeurde gietasfaltcentrales van België). Naast de productie zorgt de plaatsing ervan dat we de hele keten controleren van deze niche-activiteit.
 
Gietasfalt is een waterdicht type asfalt dat wordt toegepast als verharding op parkeerdaken, waterdichting en/of beschermlaag op brugdekken, verharding op voet- en/of fietspaden, watergreppels, zuurbestendige vloeren, ...

Gietasfalt is waterdicht dankzij het hoog gehalte aan bitumen. Het is immers een overvuld mengsel. Hierdoor hoeft het in tegenstelling tot andere asfaltsoorten niet verdicht te worden bij plaatsing wat bijvoorbeeld op parkeerdaken een belangrijke eigenschap is.


De gietasfaltactiviteiten zullen ressorteren onder de Business Unit Asfalt onder de leiding van Christian Verhaeren en Kris Mallefroy.

Viabuild Logo Build to connect

 

Volg ons op

© 2014 Viabuild - Created by Webregion