Fusie wegenbouwers VERHAEREN & KEMBO creeërt top-3 speler op de Belgische wegenbouwmarkt


maandag 5 december 2011

Grote complementariteit tussen beide groepen

NV VERHAEREN en NV KEMBO kondigen vandaag de fusie aan tussen beide bedrijven. 

Verhaeren (www.verhaeren.be), gelegen te Zemst, werd opgericht in 1956 door grootvader Ferdinand Verhaeren. In de loop der jaren groeide de onderneming uit tot een middelgrote speler op de Belgische markt van wegen- en asfaltwerken, burgerlijke bouwkunde alsook grond- en afbraakwerken. Verhaeren telt momenteel 450 medewerkers en realiseert het merendeel van zijn omzet in wegenwerken voornamelijk op de Brusselse en Vlaams-Brabantse markt. 

In februari 2008 nam Gimv een participatie in het bedrijf. Mede onder impuls van Gimv werd resoluut gekozen voor een groeistrategie en zag Verhaeren zijn omzet en personeelsbestand over die periode meer dan verdubbelen. Dit zowel door organische groei, als door diverse overnames waaronder afbraakspecialist Stallaert en de Waalse wegenbouwer Pineur & Raman.

Kembo (www.kembo.be), gelegen te Dessel, werd opgericht in 1957 door grootvader Frans Deckx. Sindsdien werd het bedrijf uitgebouwd tot een toonaangevend aannemingsbedrijf actief op het vlak van wegen- en complexe rioleringswerken. Het grootste deel van de omzet wordt gerealiseerd in rioleringswerken, met het zwaartepunt in Vlaanderen.

De combinatie van Verhaeren en Kembo heeft tot doel beide ondernemingen te versterken, en zal hen in staat te stellen slagkrachtiger en flexibeler op te treden dan voorheen. Zo kan het bedrijf zich profileren als een geïntegreerde (wegen)bouwfirma met specialisaties in complexe rioleringswerken, asfaltwerken, burgerlijke bouwkunde, recyclage en grond- en afbraakwerken en dit in heel België. Deze fusie past perfect in de ambitieuze groeistrategie van beide bedrijven en laat hen toe om in te spelen op de schaalvergroting in de markt.

De complementariteit tussen beide partners zal ervoor zorgen dat dankzij de fusie de dienstverlening aan klanten, private opdrachtgevers en openbare besturen, nog zal verbeteren. Bovendien ontstaat zo ook de opportuniteit om te kunnen meedingen naar de grotere infrastructuurprojecten die er in België op stapel staan.

De fusiegroep zal een geconsolideerde omzet realiseren van meer dan 150 miljoen EUR en ongeveer 700 mensen tewerkstellen, wat de combinatie een top-3 speler maakt in de wegen- en rioolbouw in België.Beide bedrijven, Verhaeren en Kembo, zullen zich blijven ontwikkelen vanuit hun thuisbasis, respectievelijk Zemst en Dessel, en zullen samenwerken op grotere infrastructuurprojecten, alsook op gebied van de ondersteunende diensten.

De nieuwe groep heeft 3 gelijkwaardige aandeelhouders die elk 1/3 van de aandelen zullen bezitten, namelijk Gimv/Yukon, de Familie Deckx en de Familie Verhaeren. De operationele leiding van VERHAEREN-KEMBO wordt waargenomen door Christian en Michel Verhaeren als co-CEO’s, Marc Lauwers blijft CEO van Kembo.

Viabuild Logo Build to connect

 

Volg ons op

© 2014 Viabuild - Created by Webregion