Google opnieuw in zee met Viabuild voor 3e datacenter

Google opnieuw in zee met Viabuild voor 3e datacenter


donderdag 1 maart 2018

Klant: Google

Budget: € 40 miljoen

Uitvoeringstermijn: 1 jaar

Viabuild is de perfecte partner voor een datareus als Google. Voor de tweede keer al werken we samen met de Amerikanen. Ditmaal voor de bouw van het derde datacenter in het Henegouwse Saint-Ghislain.

Viabuild werkte eerder voor Google toen het een tweede datacenter liet optrekken in België. Omdat de Amerikaanse technologiegigant dermate tevreden was, schakelde hij Viabuild nu voor zijn derde datacenter in.

Strenge normen

Google prijst de flexibele samenwerking, de snelle oplevering en de kwaliteit van Viabuilds werk. Dat is een goede zaak, want het bedrijf hanteert de strengere Britse OHSAS-standaarden. Door de transparante structuur van Viabuild raken instructies en wijzigingen in de plannen ook sneller bij alle betrokken partijen.

De werken die Viabuild momenteel uitvoert, omvatten 3 pakketten. Het eerste zijn de voorbereidende grondwerken en de aanleg van het werkplatform. Het tweede pakket, gestart in oktober, gaat om de ondergrondse betonnen funderingsmassieven en vloerplaten van de gebouwen. Het derde pakket omvat voorzieningen voor storm-, afval-, koel- en bluswater en voor elektriciteit en dataverkeer.

Logistieke uitdaging

De moeilijkheid voor Viabuild schuilt vooral in de krappe timing van de deeltermijnen. We moeten strakke periodieke deadlines naleven zodat andere contractors tijdig aan de slag kunnen.

Daarnaast zijn de werken ook een logistieke uitdaging door de beperkte en continu wijzigende beschikbare ruimte tussen de bestaande datahallen.

Met de bouw van dat datacenter investeert de Amerikaanse technologiereus liefst 250 miljoen euro, goed voor 1200 tijdelijke banen. Eind 2018 zouden alle werken klaar moeten zijn.

Viabuild Logo Build to connect

 

Volg ons op

© 2014 Viabuild - Created by Webregion