Viabuild full STEAM ahead

Viabuild full STEAM ahead


maandag 8 januari 2018

Jaarlijkse opleidingsdag Viabuild een succes

Zesde editie opleidingsdag voor alle 721 medewerkers.

Naar jaarlijkse traditie organiseerde Viabuild aan het begin van het jaar een opleidingsdag voor al zijn medewerkers. Het uitwisselen van ervaring en bijleren stonden centraal. Uit alle hoeken van het land kwamen collega’s samen in Sint-Katelijne-Waver om hun kennis en expertise op te frissen en om de nieuwigheden van het vak te leren. Bovendien vormde de opleidingsdag het ideale moment om het jaarthema bekend te maken: ‘Full STEAM ahead.’

Training aangepast aan de professionele noden

Voor Viabuild staan veiligheid en kwaliteit steeds aan de basis en zijn deze waarden aan elkaar gekoppeld. Naar goede gewoonte waren er ook dit jaar trainingen rond EHBO en brandveiligheid. De kennis van evacuatietechnieken en beginnende brandbestrijding werd opnieuw bijgeschaafd. Zo konden de vakmannen in de praktijk hun blustalent tonen.

Voor alle chauffeurs, zowel van de vrachtwagen als transportvervoer voor derden, was er een training vakbekwaamheid, na de eerste vernieuwing van code 95. Veiligheid in en rond het voertuig werd aangekaart, en als het na de cursus sensibilisering toch misgaat, hoe een aanrijdingsformulier invullen.

In totaal werden er een tiental trainingen gegeven, steeds aangepast aan de professionele noden van de deelnemers.

De nieuwkomers van dit jaar.

“Voelt mijn collega zich zwak tijdens de Ramadan? En wat met de taalbarrière?” Op deze en andere actuele vragen gaven de trainingen rond sociale vaardigheden de juiste antwoorden. Hoe correct omgaan met bepaalde culturen en gender problematiek leerden ook de ploegbazen. Zij genoten van sessies rond leidinggeven en culturele diversiteit. Aan deze laatste gaf het interactieve bedrijfstheater een extra knipoog en dat gepaste vleugje humor.

De sessie ‘100% Fit@work’ werd unaniem gekroond tot de leukste workshop. Hier leerden de medewerkers omgaan met stress, voeding en beweging, maar ook hoe je sociaal fit wordt dankzij assertieve communicatie, zowel op als van de werf.

Ook ‘Iedereen Ambassadeur’ werd enorm gesmaakt. Tijdens deze workshop werd toegelicht op welke wijze je als trotse werknemer de visie van Viabuild het beste naar buiten draagt.

Lancering jaarthema ‘Full STEAM ahead’

Het jaarthema van Viabuild draait rond de 5 kernwaarden die je in het DNA van elke Viabuild vakman kan terugvinden. De beginletters van deze 5 waarden vormen samen het woord STEAM. ‘Full STEAM ahead’, daar gaat Viabuild voor in 2018.

De eerste kernwaarde is SAFETY, want veiligheid staat centraal. Om kwaliteitsvol werk te leveren vormen de medewerkers en de klanten een hecht TEAM. EFFICIENCY legt dan weer de focus op het vermijden van verspilling. Zo optimaal mogelijk omgaan met tijd en middelen om te komen tot uitstekende resultaten, daar gaat het om. Nieuwe technieken en digitalisering zorgen ook in deze sector voor innovatieve ontwikkelingen. Net daarom is het belangrijk om steeds ALWAYS AN EYE ON THE FUTURE te houden om te ontdekken hoe technologie de kwaliteit en de werking van Viabuild kan verbeteren. Maar uiteindelijk zijn de medewerkers de allerbelangrijkste kracht. Zij zijn MOTIVATED AND DRIVEN, de motor in het sterke bedrijf van vandaag.

Hieronder een aantal sfeerbeelden. Meer foto’s zijn te vinden op Facebook.

Ontdek hier hoe Viabuild in 2018 op stoom komt.


Viabuild Logo Build to connect

 

Volg ons op

© 2014 Viabuild - Created by Webregion