Wij zijn fier jullie één van onze privéwerken te mogen voorstellen. Bij het chemisch & metaalverwerkend bedrijf Sadaci te Gent mogen we een volledig nieuw wegenis- en rioleringsproject aanleggen voor hun nieuwe site waar o.a. parkings, een laboratorium, enz. zullen worden gebouwd. Dit klinkt misschien als standaard riolerings- en wegeniswerk, maar toch zijn er een aantal zaken die deze werf heel speciaal maken.

Reeds voor de werken startten, hebben we de kans gehad om mee te mogen denken met de uitvoeringsdetails. Voorstudie en een nauwe samenwerking met topografie en de studiedienst waren dan ook een must. Op het terrein zelf vroeg het graafwerk wat meer kracht gezien de ondergrond op de diepste plekken bikkelhard was; een extra grote kraan diende ingeschakeld te worden. Veiligheid is altijd prioriteit nummer 1, maar hier gingen we nog een stapje verder. Zo mochten er geen vrachtwagens de site betreden, tenzij een begeleider de voertuigen binnenloodste.

Deze werf bracht niet alleen onze diensten samen, maar kon ook onze toekomstige ingenieurs warm maken voor ons beroep. Eén van de stagiaires getuigde het volgende: “Op mijn eerste dag kon ik amper een plan lezen. Maar door wekelijks aanwezig te zijn op de werf en voldoende vragen te stellen aan de aanwezigen, is mijn kennis enorm gegroeid. Bovendien is mijn enthousiasme en interesse om verder te doen alleen maar groter geworden”.

 • PROJECT

  Riolering- & Wegenisproject bij Sadaci te Gent

 • KLANT

  Sadaci

 • BUDGET

  € 615K

 • PERIODE

  oktober 2019 - januari 2020

Gerelateerde projecten