Jaarlijkse opleidingsdag 2019

dinsdag 08 januari 2019

Voor de zevende keer opende Viabuild het nieuwe jaar met een opleidingsdag voor alle medewerkers.

Naar goede gewoonte werden alle Viabuilders op 7 januari in de zeer vroege ochtend verwacht op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver voor de jaarlijkse opleidingsdag. Het programma bood voor elk wat wils, zodat we allemaal nog betere vakmannen en -vrouwen kunnen worden.

In een dagvullend programma kwamen onze bedienden alles te weten over interne klantgerichtheid. Onze arbeiders leerden doorheen een veiligheidsparcours eens te meer het belang van “Safety always comes first”. Door het analyseren van eerdere ongevallen, het vooraf opsporen en beheersen van de risico’s, kunnen we het aantal ongevallen verlagen.

Een opfrissing van de blustechnieken zorgde voor het nodige spektakel.

Er was ook aandacht voor ergonomie: door een juiste werkhouding en behandeling van lasten kunnen veel blessures vermeden worden.

We leerden op een correcte manier afval sorteren en konden in de praktijk ontdekken wat een dode hoek is bij het werken in de buurt van een kraan of vrachtwagen. Tijdens de module “5S” werd duidelijk hoe een goed en ordelijk ingerichte container kan bijdragen aan een efficiënte uitvoering van onze werken.

Aan het eind van deze leerrijke dag keken we even vooruit naar de toekomst van Viabuild en konden we kennismaken met de verborgen acteertalenten van een aantal van onze collega’s. Een toast op het nieuwe -en veilige- jaar mocht uiteraard niet ontbreken!

Also read:

Card image cap

10/07/2018

WK-gekte bij Viabuild

Er was de afgelopen maanden geen ontsnappen aan, en ook bij Viabuild sloeg de WK-gekte toe.