Een mijlpaal, een nieuwe stap. We stellen trots onze eerste grote internationale opdracht voor: de bouw van een datacenter in Frankfurt am Main. Meteen de eerste keer dat Viabuild op de Duitse markt actief is.

En het is een indrukwekkend project dat uit drie grote projectdelen bestaat: een datacenter (Main Hall & FOH), een transformatorgebouw (Substation Building) en een generatorgebouw (Generator Building).

Het datacenter heeft een oppervlakte van ca. 11.600 m2 met betonconstructies van ongeveer 13.000m┬│, inclusief 2.600 ton staal. Het project vraagt om intense samenwerking, wegens de mix van verschillende activiteiten. Viabuild zorgt voor grondwerken, uitgravingen, ondergrondse services & infrastructuur, rioleringswerken en betonwerken tot en met de betonplaat. Ook de aanleg van regenwaterbuffertanks, van de verhardingen en groen wordt aan ons toevertrouwd. Dit complex en uitdagend project wordt met hart en ziel gestuurd vanuit onze kantoren in Frankfurt. Een topteam van ware Viabuild experten.

  • PROJECT

    aanleg datacenter in Frankfurt

  • KLANT

    Equinix

  • PERIODE

    juli 2020 tot oktober 2021, in 2 fasen

Gerelateerde projecten