Asfaltcentrale in Grimbergen gaat terug naar VIABUILD!

maandag 03 juli 2023

BV Asphalt gaat verder als 100% dochterbedrijf van STADSBADER CONTRACTORS en asfaltcentrale in Grimbergen gaat terug naar VIABUILD!

VIABUILD! nv en STADSBADER CONTRACTORS bv kondigen aan dat ze onafhankelijk van elkaar verdergaan. De asfaltcentrale in Vinalmont behoudt de naam BV Asphalt en wordt volledig onderdeel van STADSBADER CONTRACTORS. VIABUILD! neemt op haar beurt de uitbating van de asfaltcentrale in Grimbergen weer volledig in handen.

BV Asphalt werd in 2020 opgericht als een joint venture waarin de asfaltcentrales van Vinalmont en Grimbergen ondergebracht werden. Gezien de complementariteit in expertise en de gedeelde ambitie, was deze samenwerking een logische stap om de klanten een nog betere service aan te bieden. De gewijzigde aandeelhoudersstructuur van STADSBADER CONTRACTORS heeft er echter toe geleid dat het voortbestaan van de joint venture niet meer verenigbaar is met de interne bedrijfsvoering.

Michael Boriau, CEO van VIABUILD! : “We zijn verheugd dat de asfaltcentrale Grimbergen, centraal gelegen in ons land, terug voor 100% naar VIABUILD! komt. We wensen er verder in te zetten op duurzaam ondernemen om zo in harmonie te kunnen leven met onze buren. Wij zijn ook bijzonder trots op onze nieuwe installatie met actieve koolfilter die zorgt voor circa 97% geurreductie.”

Jan Folens, Executive Director van STADSBADER CONTRACTORS vult aan: “Het feit dat onze structuur er dankzij de overname door Stadsbader Group anders uitziet dan voorheen, betekende dat we de uitgangspunten voor een samenwerking binnen BV Asphalt niet meer konden aanhouden.”

De transactie heeft geen gevolgen voor de medewerkers en klanten van alle partijen. De continuïteit van leveringen blijft gewaarborgd, waarbij klanten kunnen rekenen op een service vanuit hun vertrouwde asfaltcentrale.

Also read:

Card image cap

17/11/2022

CO2 Prestatieladder

Viabuild zet sterk in op CO2-reductie. Wat dit betekent en welke doelstellingen hieraan verbonden zijn, ontdek je hier!