In Zaventem, aan de rand van de luchthaven, stond het departement Afbraak- en grondwerken in voor de complexe afbraak van het voormalige pakjessorteercentrum van DHL.

De afbraakwerken hielden heel wat uitdagingen in. De kantoorruimte en de technische installatie van drie verdiepingen – een immense stalen constructie – moesten volledig verwijderd worden, met behoud van het gebouw errond. Dit vereiste heel wat precisie. Al het staal werd weggebrand en weggeknipt. Ook de beschadigde betonvloer werd volledig hersteld.

Een belangrijke voorwaarde van de aanbesteding was een precieze schatting van de tonnage te verwijderen staal. Met heel wat jaren ervaring en vakkennis kon Viabuild Afbraak- en grondwerken een correcte raming van het aantal werkkrachten en de uitvoeringstermijn van de werken opstellen.

Ook het gespecialiseerde wagen- en machinepark van Viabuild werd tijdens dit project optimaal ingezet. Om al het staal te knippen, schakelde het Viabuild team de La Bounty-schaar in, gemonteerd op een Caterpillar 345CL. De schaar weegt maar liefst 10.000 kg en heeft een maximale knipkracht van 1.743 metrieke ton.

Nadat het gebouw in zijn oorspronkelijke staat hersteld werd, kon het binnen de vastgestelde termijn en volgens alle vereisten opgeleverd worden aan Brussels Airport Company.

 • PROJECT

  Afbraakwerken en asbestverwijdering in het Sorteercentrum DHL Zaventem

 • KLANT

  DHL 

 • BUDGET

  € 0,7M

 • PERIODE

  augustus 2017 - oktober 2017

Gerelateerde projecten