Fietsers uit Lier en omstreken kunnen weldra veiliger de weg op! Bijzonder trots zijn we te mogen meewerken aan de fietsostrade die tussen Antwerpen en Lier wordt gerealiseerd. We leggen voor dit mooie werk niet alleen een +1400m lang fietspad aan, maar werken verder ook aan een aantal bijzondere constructies. Onder de ring van Lier (R16) bouwen we een fietstunnel, en verder in het traject zorgt een fietsbrug ervoor dat de fietsers veilig het spoor over kunnen.

Om de hinder voor de weggebruikers van de ring rond Lier maximaal te beperken, werd de betonnen fietstunnel – 45 meter lang, 6 meter breed en 6 meter hoog-  ter plaatse gebouwd, op een voorlopige plaats vlak naast de ring en pal voor zijn definitieve plaats.

Voor de eigenlijke operatie om de ondertunnel op zijn definitieve plaats te brengen, werd de ring rond Lier van donderdagavond 20 augustus tot vrijdagochtend 28 augustus afgesloten. Op amper 1 week tijd werd er een sleuf gegraven (4.300m² uitgraving), werd de 1.250 ton zware tunnel op zijn definitieve plaats geschoven, werd de sleuf opnieuw aangevuld en verdicht, de vlotplaten en funderingen aangebracht en geasfalteerd. Dankzij een vlotte samenwerking tussen onze verschillende uitvoeringsdepartementen, van calculatiedienst over studiedienst, centrales en topografie, verliep dit heel erg vlot. Benieuwd hoe dit mooi stukje vakmanschap realiteit werd? Bekijk dan hier de YouTube video ‘Viabuild fietsostrade Lier 2020’

 • PROJECT

  Fietsostrade en fietstunnel F11 Antwerpen-Lier

 • KLANT

  Provincie Antwerpen

 • BUDGET

  € 3,5M

 • PERIODE

  340 werkdagen – gestart op 6 januari 2020

Gerelateerde projecten