Onze mensen van asbestverwijdering maken ons weer trots met een uitdagend project. Zo werken ze momenteel aan de verkeerswisselaar E40-E314 in Heverlee. Hier verwijderen ze de asbesthoudende verf op alle oppervlakken onder het brugdek én de asbesthoudende verf op de naspankabels van de brug.
Een bijzonder moeilijk project waar een aantal speciale technieken aan te pas komen

De werken worden namelijk uitgevoerd in een hermetisch afgesloten ruimte; een soort tent die rond de verkeerswisselaar staat. De luchtdruk in deze ruimte wordt met behulp van speciale apparatuur laag gehouden. Elke werkruimte heeft één verluchtingsvenster voor de aanvoer van frisse lucht. Wat de uitvoering van de werken nog extra moeilijk maakt is dat er bij zo’n verkeerswisselaar veel schuine kanten en hoeken aanwezig zijn.

Om de asbesthoudende verf volledig weg te krijgen moeten onze mensen zelfs in holle wanden onder de brug kruipen die tot 3 meter diep zijn! Om dit huzarenstukje te laten slagen maken ze gebruik van schuurmachines met diamantschijven in combinatie met stofzuigers. De brug zelf is 121 meter lang en 70 meter breed. In totaal wordt er onder de brug gewerkt aan 23.500 m2 oppervlakte en het verwijderen van de verf op de naspankabels omvat 12.000 lm leiding!

Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, wordt er gewerkt in 3 verschillende fases. De eerste fase liep van 7 februari tot en met 25 april. Tijdens deze periode werd er vooral gewerkt aan de lus E314 naar de E40 richting Luik. De tweede fase is op 27 april van start gegaan en duurt tot 27 juni. Hier nemen onze mensen de lus van de E40 naar de E314 richting Leuven/Lummen onder handen. Tijdens de laatste fase wordt er hoofdzakelijk gewerkt aan de middenberm onder de brug. Deze fase zal starten in september en verder lopen tot het einde van het jaar. Een dikke chapeau aan heel het team voor hun bijdrage! We beseffen dat dit geen gemakkelijk werk is maar we zijn trots op jullie dagelijkse inzet!

 • PROJECT

  Asbestverwijderingwerken verkeerswisselaar E40-E314 Heverlee

 • BUDGET

  € 981.360 (excl. BTW)

 • PERIODE

  07/02/2022-22/12/2022

 • PERIODE

  7 februari 2022- eind december 2022

Gerelateerde projecten