Jaarlijkse opleidingsdag Viabuild een succes

maandag 08 januari 2018

Voor de zesde keer opende Viabuild het nieuwe jaar met een opleidingsdag voor alle medewerkers.

In Sint-Katelijne-Waver werden kennis en expertise opgefrist, nieuwigheden van het vak geleerd. Tijdens de opleidingsdag stelde Viabuild ook het jaarthema voor 2018 voor: full STEAM ahead.

Aan mekaar gekoppeld en van het grootste belang voor Viabuild zijn veiligheid en kwaliteit. Waarden die centraal stonden in de tijdens de opleidingsdag aangeboden workshops. Er waren EHBO- en brandveiligheid-trainingen. Ook de kennis van evacuatietechnieken en beginnende brandbestrijding werd bijgeschaafd. Voor alle chauffeurs was er een training vakbekwaamheid, na de eerste vernieuwing van code 95. Veiligheid in en rond het voertuig werd aangekaart. Een cursus sensibilisering voor chauffeurs evenals heel praktisch ‘hoe een aanrijdingsformulier invullen’ stonden eveneens op het programma.

Er werden een tiental trainingen gegeven tijdens de opleidingsdag, steeds op maat van de deelnemende werknemers.

Bijzondere aandacht was er voor sociale vaardigheden, voor het omgaan met andere culturen, andere talen, diversiteit. Vragen zoals “Voelt mijn collega zich zwak tijdens de ramadan?” en “Hoe ga ik om met iemand die een andere taal spreekt?” werden tijdens de sessies rond leidinggeven en culturele diversiteit beantwoord.

De sessie ‘100% Fit@work’ -over omgaan met stress, over voeding en bewegen- werd gekroond tot de leukste workshop. Ook hoe je sociaal fit wordt, dankzij onder andere assertieve communicatie, werd getraind. Een andere topper was de sessie ‘Iedereen Ambassadeur’. Tijdens deze workshop werd toegelicht hoe werknemers de visie van Viabuild naar buiten brengen.

Lancering jaarthema ‘Full STEAM ahead’

Viabuild gelooft in STEAM. Vijf kernwaarden die in het DNA van elke Viabuildwerknemer terug te vinden zijn. Het jaarthema voor 2018 is er rond opgebouwd: full STEAM ahead!

S voor safety. Veiligheid staat centraal in het werk.

T voor team. Want dat is wat nodig is om kwaliteitsvol werk af te leveren. De Viabuild medewerkers onder mekaar die samen sterk zijn maar evengoed het vormen van een eenheid met de opdrachtgever(s).

E verwijst naar efficiency. Optimaal omgaan met tijd en middelen om tot uitstekende resultaten te komen.

A van always an eye on the future. Viabuild omarmt nieuwe technieken, zet in op digitalisering, denkt innovatief.

M verwijst naar motivated and driven. Dat is wat de Viabuild medewerkers zijn. Zij zijn de motor, de stuwende kracht achter het sterke bedrijf dat Viabuild vandaag is.

Also read:

Card image cap

23/04/2024

CO2 Prestatieladder 2023 Sem.2

Viabuild zet sterk in op CO2-reductie. Wat dit betekent en welke doelstellingen hieraan verbonden zijn, ontdek je hier!