De speelplaats van de Peter Benoitschool in Neder-Over-Heembeek heeft een makeover gekregen. Viabuild realiseerde er tijdens de zomervakantie van 2017 een moderne speelplaats in gietasfalt. Op amper vier weken tijd werd de oude speelplaats opgebroken en volledig vernieuwd. Zowel de onderlaag als toplaag werden heraangelegd. In het gietasfalt werden door middel van een thermoplastisch proces permanente spelpatronen en contouren van sportvelden aangebracht in verschillende kleuren. Het resultaat: een moderne en blitse speelplaats en dit tot grote vreugde van de schoolkinderen.

Gekleurd gietasfalt wordt vaak gebruikt voor de aanleg van parkeerstroken, busbanen en fietspaden. Echter, de toepassingen van gietasfalt zijn legio. Dat het voor speelplaatsen gebruikt wordt is een eerder nieuw iets. Viabuild is innovatief, denkt out of the box. Gekleurd asfalt is even sterk als de zwarte, klassieke variant. Tijdens het productieproces van gekleurd asfalt wordt de zwarte petroleumkleur gezuiverd. Aan de kleurloze granulaten wordt een andere schakering toegevoegd. Het palet beschikbare kleuren is bijzonder groot.

Gekleurde asfaltlagen hebben tal van voordelen. Ze zijn flexibel in gebruik, duurzaam en onderhoudsvriendelijker dan bijvoorbeeld patronen met gekleurde klinkers. Omdat er geen voegen zijn, is de asfaltlaag minder onderhevig aan verzakkingen. Bovendien kunnen de aanlegwerken sneller uitgevoerd worden omdat er minder grond uitgegraven wordt met snelle plaatsing tot gevolg.

 • PROJECT

  Speelplaats van de Peter Benoitschool

 • KLANT

  Peter Benoitschool Neder-Over-Heembeek

 • BUDGET

  € 0,1M

 • PERIODE

  juli 2017 - augustus 2017