Project Kraainem

Project Kraainem


dinsdag 7 maart 2017

In opdracht van AWV-Vlaams Brabant werkt Viabuild te Kraainem en Zaventem aan de heraanleg van één van de laatste zogenaamde ‘zwarte punten’ in Vlaanderen.  De 2 kruispunten van de R22 met Leuvensesteenweg en R22 met Tramlaan-Statieplaats worden heraangelegd  zodat de verkeerssituatie later veiliger wordt.

Eén van de grote uitdagingen binnen dit project is de aanleg van nieuwe ondergrondse rioleringsinfrastructuur in een heel onstabiele ondergrond.  Tijdens de uitvoering van het project blijkt de ondergrond immers een zeer heterogeen karakter te hebben die bestaat uit diverse veenlagen, slappe leemlagen, ondergrondse stromingen, enz.  Daarom moet de aan te leggen riolering diep gefundeerd worden op de eerste stabiele ondergrondse zandlagen, tot zo’n 18m diepte !

Tweede uitdaging is de afwikkeling van het verkeer tijdens de werkzaamheden.  Daarom worden de werken in een gefaseerde volgorde uitgevoerd. Voorlopg werken verschillende ploegen an de realisatie van de nieuwe riolering van fase 1. Na voltooiing van de eerste fase volgt de aanleg van de nieuwe wegenis binnen fase 1 met extra afslagstroken, vrijliggende fietspaden, middenbermen en zgn. middeneilanden om de verschillende weggebruikers veilig de kruispunten te laten gebruiken.

De switch van fase 1 naar fase 2 zal gebeuren tijdens de zomer van 2017.  De beëindiging van het project is momenteel voorzien in de lente van 2018.

Het projectbudget bedraagt circa 6 milj€, waarbij 20.000 ton asfalt (ong. 800 vrachtwagens), 3 km riolering op zo’n 20 km funderingspalen, 10 km boordstenen en 3500 m² fietspad (ong. 100 mixers) dient te worden aangelegd.

Viabuild Logo Build to connect

 

Volg ons op

© 2014 Viabuild - Created by Webregion